Flexibel industriell produktion i små serier

Loyds sysslar inte med outsourcad produktion utan tar fram koncept och lösningar baserade på kundens behov. Vi har en bred och tvärvetenskapligt stark design- och utvecklingsavdelning. Avdelningen tar fram koncept, väljer material och processer efter vad som är rätt för produkten i de aktuella seriestorlekarna.

Genom att Loyds tar ansvar för hela utvecklingsprojekt och följer upp med kompletta leveranser förenklas nyutveckling avsevärt för kunden.

Flexibilitet

Loyds använder sig av en rad moderna och flexibla processer för bearbetning av stål, metaller, trä och plast för att tillmötesgå bilbranschens krav på korta ledtider och små serier. De processer Loyds själva har är av den senaste teknologin, och vi anser att vi är bland de bästa på detta område.

Där Loyds inte har egna processer samarbetar vi med andra företag. Dessa är bland de bästa inom sina verksamhetsområden. Detta säkerställer allra högsta kvalitet, leveranssäkerhet och rätt pris.

Stansning och laserskärning

Vi installerade i mars 2011 två kombinerade Amada EML laser-, stansnings- och formningsmaskiner. Dessa hanterar format upp till 1500 x 3000 mm. Maskinerna är utrustade med ett helautomatiskt lager och robotar som plockar och staplar färdiga produkter vilket gör att linjen är obemannad 24 timmar om dygnet. Linjens kapacitet är ca 3000 ton tunnplåt per år.

Bockning

Vi har fyra CNC-styrda halvautomatiska kantpressar från 1500 till 4000 mm och 50 till 180 ton. I mars 2011 investerade vi i den första robotiserade kantpressen ”ASTRO 50” som hämtar delar direkt från det automatiska lagret till kombimaskinen, vilket ger bättre precision och produktivitet samt kortare genomloppstid, särskilt för stora delar. Roboten kan hantera format upp till 1500 x 3000 mm och upp till 50 kg tunga produkter. Roboten staplar dessa automatiskt på stativ.

Svetsning

Vi försöker så långt det är möjligt att konstruera produkterna utan behov av svetssömmar så att de i mesta möjliga mån kan tillverkas automatiskt. Men i de fall svetssömmar bör designas in i produkten, har vi flera erfarna svetsare som hanterar både MIG och TIG.

Lackering

Bilindustin ställer allt högre krav på finish och korrosionsskydd. Loyds är ensamma i Norge om att kunna erbjuda förbehandling med zink/mangan-fosfat direkt på linjen. Det är denna kvalitet som bilbranschen kallar ”helförzinkad kaross”. Vi har nyligen uppdaterat anläggningen med det senaste inom sprutteknologi. Detta ger en kort omställningstid, möjliggör metallic-lack och säkerställer en jämn påföring med hög finish.

Plast- och träbearbetning

Vi har två CNC-styrda fräsar med bordstorlek på 2000 x 9000 mm där vi kan fräsa i plast, trä och andra skivmaterial. Maskinerna är utrustade med en robot för automatisk in-/utmatning av material.
Typiska produkter är golvplattor, väggar och tak till varubilar i kryssfanér och HDF samt plast till olika typer av fönster.

Söm

Loyds tillverkar olika typer av säkerhetsbälten för bil-, buss- och offshoremarknaden. Vi har 4 CNC-styrda sömautomater, automatisk bälteskapare och annan produktionsutrustning.

Montering / Packning

En gemensam nämnare för de allra flesta av Loyds leveranser är att de är kompletta set för ombyggnad. De består nästan alltid av en rad olika produkter från olika processer. Hopmontering och packning blir därför en viktig del av alla Loyds leveranser. Packning och montering kommer som en naturlig förlängning av linjen efter lackering.

PRODUKTER OCH PROCESSER DÄR VI I DAG SAMARBETAR MED ANDRA

Rör- och profilböjning

Vi har under många år böjt och valsat våra rör och profiler själva, men har insett att dagens krav på effektiv produktion och specialiserade profiler gör att det är lämpligt att använda oss av underleverantörer. Detta är leverantörer som har skräddarsydda maskiner för de aktuella kvaliteterna och geometrierna. Vi har utvecklat ett gott och effektivt samarbete med flera bra aktörer inom dessa områden. Vi låser inte fast oss vid en leverantörs begränsningar, utan söker andra leverantörer eller vidareutvecklar oss tillsammans med leverantören. Detta har medfört att vi idag har leverantörer i både Norge, Sverige och Baltikum av rör- och profilböjning.

Plastformning

Loyds har en stor portfölj med produkter i plast som ingår i de set vi levererar. Genom att vara en betydande kund när det gäller fräsning, silkestryckning, böjning, vakuumformning och sprutgjutning under 10 år har vi byggt upp stor kompetens och goda relationer med flera leverantörer. Loyds utvecklingsavdelning konstruerar underlaget för produktion av verktygen. Vi säkerställer därigenom att plastprodukterna är optimalt anpassade för våra produkter.

Särskilt inom vakuumformning har vi stor erfarenhet och många produkter, allt från små dekaler till skiljeväggar med krav på styrka.

Textilier och textilformning

Under många år som kund när det gäller bilmattor och formpressade textilier till bil har Loyds byggt kompetens och goda relationer inom textil. Alla set för ombyggnad av personbil till varubil som Loyds levererar innehåller en specialsydd golvmatta för varuutrymmet. Och numera levereras de allra flesta av våra skiljeväggar för varubilar med en formpressad textil-innerliner.

Våra leverantörer arbetar med de datafiler de får från Loyds konstruktionsavdelning. Det säkerställer att vi går mycket mer rakt på mål och får rätt produkter från början och under produktens hela livslängd.

Glasfiber

I vissa produkter kan det vara lämpligt att använda glasfiber. Loyds har ett urval av leverantörer som levererar detta. Både norska leverantörer som är bra på mindre serier, kort ledtid och kvalitet, och baltiska leverantörer som är bra på lite större serier och låga priser.

För Loyds är det viktigt att kunna erbjuda rätt lösning oberoende av om vi har egen produktion eller om vi måste använda oss av underleverantörer.p>

Fönster

Loyds är en ganska stor inköpare av silkestryckta fönster i PETG och har därför ett nära samarbete med vår leverantör om detta. Detta gäller raka fönster, samt fönster som är böjda eller bockade.

Därtill kan vi från en av våra andra leverantörer erbjuda bilglas genom att vi under närmare 10 år har arbetat med säkerhetsbakrutor som både är härdade, laminerade, silkestryckta och med värmeslingor.

Beslagsvaror

Alla de set som Loyds tillverkar levereras med allt fästmateriel såsom skruvar, clips, lister, kåpor o. dyl. Loyds har ett rikligt lager med många olika delar till detta. Därtill har vi flera leverantörer som införskaffar och lagerför delar åt oss.

Frågor omkring detta? Skicka oss en förfrågan och vi kommer att kontakta dig.

SE_Henvendelse fra web (1 kolonne)

Kryssa av för att Loyds Industri kan samla in och använda information om dig och din användning av våra digitala kanaler för att anpassa marknadsföringen så att den är relevant för dig. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke.

>