10 tips på hur du kan organisera förvaringsutrymmet i din transportbil

1. Arbetar du som rörmokare? Montera ett väggskåp som håller dina rör-i-rör kartonger och spolslangar på plats i den ena sidan av förvaringsutrymmet. Med en sådan lösning har du alltid en praktisk tillgång till ditt material och slipper ha det liggandes på golvet bland allt annat material. Är det så att du inte är i behov av detta utrymme någon dag, kan du snabbt och smidigt fälla in skåpet så att det tar minimalt med plats för att maximera golvytan. Läs mer här.  

2. Använd en egen låda att förvara saker i. Det kan vara borr, rör, lister etc. Listan kan göras lång. Det är ett enkelt och praktisk sätt att låta saker ha sin fasta plats, så att de inte åker runt i bilen när du framför ditt fordon. Det är enkelt att dra ut lådan och ta det du är i behov av. En sådan låda kan också enkelt tas ut ur bilen om du är i behov av mer plats.

3. Är du elektriker? Då ska du skaffa dig en specialdesignad hylla där ni förvarar ert kabelmaterial. Denna hylla är skräddarsydd för ändamålet och ger en optimal förvaring så att ni lätt hittar era kabellådor. Monteras exempelvis vid den högra skjutdörren.

4. Skaffa dig ett enkelt utrymme för ditt skruvstäd. Ett skruvstäd är alltid bra att ha vid kapning av rör, samlingskenor, lister med mera. Använd ett alternativ med teleskåplösning så att du alltid har den lättillgänglig när du behöver den.

5. Få in din trappstege under taket! En trappstege är stor och tar upp mycket plats och har en tendens att ligga i vägen för andra saker och verktyg i bilen. Med en flexibel trappstegshållare i taket, undviker du att den är i vägen när du inte använder den. Den ska också vara lättillgänglig och lätt att hänga upp. En bra lösning som sparar tid och plats.

6. Köp egna perforerade plastbackar till förvaring av exempelsvis arbetskläder, stövlar, laststroppar eller annat liknande material. Många hantverkare använder sig idag av pappkartonger eller plastpåsar för förvaring av sådant material. Resultatet blir då ofta att sakerna går sönder och det är svårt att se vad kartongerna innehåller. Har man istället genomskinliga backar så är det väldigt enkelt att se vad varje låda innehåller och du kan enkelt strukturera upp dessa och stapla på höjden vid behov. Smart va?

7. Montera smarta krokar på väggen. Detta är ett mycket enkelt sätt att förvara arbetskläder i bilen och du hittar dem även lättare i din bil. Skulle kläderna också vara blöta efter regnig dag så torkar de mycket bättre än när du slänger dem på golvet.

8. Fäst ett par fickor på väggen för förvaring av småsaker som laststroppar och portöljer med mera.

9. En specialanpassad gummimatta att ha på golvet så att dina större verktyg inte glider runt på golvet i bilen.

10. Var noga med att ha en bra belysning i bilen. Starka LED-lampor i taket gör att du får en bättre översikt och ordning i din arbetsbil. Undvik tunna ledlister då de sällan uppfyller önskad effekt.

Med dessa små enkla detaljer får du ett praktisk och funktionellt utrymme. Du får en bättre översikt på allt du har med dig och du sparar garanterat en hel del tid under din arbetsdag.