Volkswagen T6 med Smartfloor

9 tips hur du gör din transportbil mer attraktiv

Det finns oändliga möjligheter när det gäller vad du kan göra med en transportbil. Här är det bara fantasin och plånboken som sätter gränser. I detta inlägg ska jag ge dig några bra tips på hur du kan styla din transportbil.

En av anledningarna till att styla transportbilen är att få bilen att sticka ut. Har man en bil som sticker ut så får också folk ett minnesvärt intryck av dig och ditt företag. 

Keep it clean 

När du ska styla transportbilen så är mitt första tips att följa principen « det enkla är ofta det bästa «. Samtidigt är styling av transportbilen något man gör både på utsidan och insidan av bilen. Det finns ingen vits att bara styla utsidan med feta fälgar, profilering och sänkning, om insidan samtidigt ser ut som ett bombnedslag. Jag anser att du missar en viktig del om du har en så påkostad bil enbart på utsidan. Gör det ordentligt.

Här kan du hitta vilken inredning som passar just Er.

9 tips hur du kan få din transportbil att se tuffare ut.

1. Profilering. Detta är något som du bör se över först. En bil som har en genomtänkt och smakfull profilering ser betydligt bättre ut än en bil som man bara har smällt upp en dålig logo på. Tänk enkelt och stilrent.

2. Foliering. Här kan du göra den stora skillnaden för en billig peng. Det finns många företag som håller på med bilfoliering och de kan ge dig goda råd kring vad du kan göra med din bil. Du behöver inte foliera hela bilen för att den ska se bra ut – snarare tvärtom. Se till exempel på huvudbilden om vad Foss & Strande Elektro har gjort med sina Volkswagen Transporter-bilar. Du kan också få oändligt med inspiration på nätet.

3. Tonade rutor. En transportbil med tonade rutor är tufft att se på. Det finns många typer av solfilm, men det finns också lagar och regler om vad som är tillåtet att ha. Mörka rutor gör det också svårare för eventuella inbrottstjuvar att se vad som finns i bilen. Är du säker på att din transportbil är inbrottssäker?

4. Däck och fälgar. Tuffa fälgar kan göra underverk på en lite tråkigare transportbil. Det kostar en slant, men tänk på hur länge du ska ha bilen, image, trovärdighet hos kund, stolthet och arbetsglädje. Då förstår du snabbt att det är värt det.

5. Sänkning av bil. Har du investerat i grymma däck och fälgar så är det nästan ett måste att sänka bilen en aning också. Det ger bilen ett mycket bättre helhetsintryck.

6. Extraljus, kofångare och fotsteg. En kraftig kofångare med ett par starka extraljus är aldrig fel. Det ser inte bara bra ut, det har också en funktion. En kofångare skyddar fronten samtidigt som ett par starka extraljus ger trygghet vid körning i mörker. Montera ett par snygga fotsteg på samma gång. Det är både snyggt och har sin funktion.

7. Takräcke. Lägg några hundralappar extra på ditt takräcke med en snygg design. Bilen ser bättre ut med detsamma. Kom ihåg att ett takräcke med «riktig» design gör i regel ifrån sig mindre oväsen.

8. Inredning. Det är inte bara utanpå som du kan pimpa din bil. Köp en stilren inredning till din transportbil som passar bilens design och färger. Ett tips är att du väljer en inredning med djupa lådor där du får plats med det mesta, när det gäller verktyg och material, under golvet. Då är det också mycket lättare att hålla ordning på lastutrymmet och helhetsintrycket blir mycket bättre.

9. Komplett paket. I tillägg till dessa tips finns det en uppsjö med extrautrustning till transportbilar på marknaden. Allt från spoilers till sidospeglar i guld. Här är det bara fantasin och plånboken som sätter gränserna. Kolla in denna engelska sida för mer inspiration.