Hur mycket kostar en komplett inredning till din transportbil?

Jag vet att pris är en viktig faktor när du ska välja inredning till din bil. Jag menar dock att det inte bör vara så. Din inredning är kanske det viktigaste du har i bilen, med tanke på att du vill få jobbet gjort snabbt och effektivt. Här kan du läsa om vad en komplett inredning till din bil kostar, samt vad du bör tänka på när du ska välja lösning till just Din bil.

Kvalitet och funktion.

Det finns en hel del leverantörer på marknaden idag, som erbjuder inredning till din firmabil. Det kan vara en djungel att veta vilken inredning som passar just dig och dina behov. Jag gillar att ta expemplet om val av verktyg. Som hantverkare så är du mycket väl medveten om att en borrmaskin inte bara är en borrmaskin. En billig borrmaskin som kostar 499:- håller aldrig samma kvalitet som en borrmaskin för 5.999:-. Verktyget ska tåla det den är framställd för. Det är exakt samma sak när det gäller inredningen till din bil. Väljer du att köpa någon budgetvariant så kommer det garanterat straffa dig i längden och bli mer kostsamt.

Välj en lösning som är anpassad för just dig.

Jag menar att enbart välja en inredning i förhållande till priset, är att börja i helt fel ände. Innan du köper inredning till din bil så måste du först ta dig en funderare över vilken lösning som passar just dig och dina arbetsbehov. Att välja fel inredning till din bil gör garanterat att du tappar både tid och pengar med tanke på att du inte kan utföra jobbet tillräckligt snabbt och effektivt. Tid=pengar. Se därför till att välja en lösning som är anpassad efter dina behov. Tänk också på att inredningen används dagligen och att den ska tåla långvarig och tuff behandlig.

Volym

Många väljer tyvärr en allt för liten inredning. Det resulterar som regel i att allt verktyg och material inte får sin fasta plats. Något som återigen medför att du inte får någon översikt på vad du har eller saknar i ditt lastutrymme. De flesta väljer en lösning med bara 0,5 m3 voylm, trots att man egentligen har behov av närmare 1 m3. En typisk inredning i en mellanstor servicebil består ofta av två hyllplan, placerat på var sin sida av hjulhusen. Genomsnittlig nettovolym på denna typ av lösning är då ca 0,5 m3 (om man drar av ytan från hjulhusplatsen och den dödyta du behöver för att kunna lyfta ut saker från hyllorna). De allra flesta hantverkare behöver närmare 1 m3 till förvaring av alla verktyg och allt material. I tillägg kommer då behovet av plats på golvet för att kunna frakta större varor. Volym är därför väldigt viktigt när du funderar över pris och lösning gällande er inredning.

Vad kostar en traditionell «verkstadsinredning» jämfört med en horisontelldelad lösning?

Det finns som sagt många olika lösningar, men med dessa 2 moduler som beskrivits ovan (med 0,5 m3 med hyllor och lådor) ligger priset idag på ca 20.000:- exl montering, frakt och moms. Det är en relativt billig inredning, men kom då ihåg att du saknar en hel del volym för att få plats med det du behöver ha med dig i bilen under en arbetsdag. Därför väljer många att montera utdragbara lådor under golvet i tillägg. En sådan lösning kostar allt från 15.000:- och uppåt. Slutsumman kommer snabbt upp i 35.000:- + frakt och montering.

Väljer du däremot en horisontelldelad lösning som Smartfloor, får du upp till hela 1 m3 volym med ett pris från ca 26.900:- – låter det inte fantastiskt? Med Smartfloor får du dessutom ett stort ledigt golv att disponera.

Vad väljer du?

Tyvärr väljer många det traditionella alternativet för 20.000:-, eller ännu billigare för att det ser ut som en bra lösning vid första ögonkastet. Resultatet blir snabbt detta:

 • Du får inte plats med alla verktyg och material på ett tillfredställande vis.
 • Du får ingen god översikt, vilket leder till att du blir mindre effektiv.
 • Varor riskerar att gå sönder under transport.
 • Du måste hela tiden plocka i ordning för att hålla det snyggt i lastutrymmet.
 • Du måste krypa in i bilen på ett oergonomiskt sätt för att hitta det du söker.
 • Du har inte tillräckligt med golvyta för att frakta större varor.

Fördelar med horisontelldelad inredning.

Därför anser jag att du ska välja en horisontelldelad inredning, med extra djupa lådor som är specialanpassade för hantverkare. Med denna typ av inredning så får du en hel del fördelar:

 • Du får med allt du behöver gällande verktyg och material under golvet.
 • Med en lådhöjd på 37 cm kan du utan problem placera verktygslådan stående.
 • Du har ett tomt golv med krokar, så att du säkert kan spänna fast större varor.
 • Du undviker skador på verktyg och material under transport.
 • Du har full koll på vad du har med dig i bilen, då saker har sin fasta plats.
 • Kunden uppfattar dig som väldigt proffsig.
 • Du sparar mycket tid. Tänk på att 20 minuter varje dag sparar dig 100.000:- under en leasingsperiod på 3 år.
 • Du undviker att lösa föremål flyger runt vid en eventuell kollision.

Tycker du igenkänningsfaktorn är hög i detta inlägg?
Kom då ihåg att inte bara välja inredning baserat på pris.