Var i lastutrymmet förvarar du trappstegen?

Att en trappstege tar mycket plats i lastutrymmet är något de flesta hantverkare känner till. Det är väldigt lätt hänt att den blir liggandes på andra varor på bilens golv och därmed också ett irritationsmoment. Var placerar man en trappstege bäst i lastutrymmet? Här ska jag förklara var en trappstege hör hemma.

Alla är medvetna om att golvet inte är den mest optimala platsen att förvara en trappstege. Där är den alltid i vägen och tar upp onödigt mycket plats. Ska du hitta några lådor eller hyllor, måste stegen i regel tas ut ur bilen först. Det är varken funktionellt eller effektivt. Har du ett Smartfloor så är det en hjälp på vägen då du alltid har en ledig golvyta att disponera, men även där är det smart att få upp stegen i taket.

Är du osäker på vilken typ av inredning som passar Dig – gör inredningstestet här och du får svaret på några få minuter.

Få upp trappstegen i taket.

Köp en trappstegshållare som enkelt förvarar stegen uppe under taket i lastutrymmet. Där är den i regel aldrig i vägen och du får lätt tag i den vid behov. Med en bra lösning ska trappstegen kunna tas ut och läggas in i hållaren vid taket, bara med några enkla handtag. 

Se till att du väljer en steghållare som fungerar.

Det finns flera lösningar på marknaden men det är några viktiga detaljer du måste vara noga med.

  • Steghållaren måste kunna användas till flera olika typer av trappstegar; både vad gäller längd och utformning.
  • Den måste ta så lite plats som möjligt på höjden, dvs att stegen ska ligga så nära innertaket som möjligt.
  • Lösningen måste ha en funktion som gör att stegen kan tas in och ut ur bilen på ett smidigt sätt. Det ska vara enkelt och smidigt att använda den.
  • Trappstegen måste kunna fästas och lossas snabbt i själva hållaren.
  • Själva hållaren till stegen måste kunna fällas upp och fästas i taket när stegen är ute ur bilen. Det är väldigt irriterande med en metallbit hängandes mitt i öppningen vid bakdörren, när man ska hämta annat material eller verktyg.
  • Kvaliteten på metall och rörliga delar måste vara bra, så att hela lösningen håller för långt och tufft användande.

Skaffar du dig en trappstegshållare som den du såg i filmen, kommer du aldrig mer bli irriterad över en trappstege som flyger omkring och alltid är i vägen i lastutrymmet.

>